Workshop: Kreativa metoder när du möter människor på flykt

Clowner utan Gränser erbjuder en kreativ, lekfylld och tankeväckande halv- eller heldag för dig som möter människor på flykt och vill lära dig nya metoder för att stärka deras välbefinnande. Workshopen är kostnadsfri.


Foto: Elin Bryngelsson Lidestedt

Som deltagare får du vara med om praktiska övningar i cirkus, lek och skratt, ledarskap, samarbete och gruppdynamik. Övningarna ska väcka lekfullhet och kreativitet för att inspirera till nya tankar och idéer i den egna verksamheten, men syftet är också att bli stärkt som individ och arbetslag. Målgruppen är offentligt anställda, medarbetare i utbildningsväsendet eller frivilliga inom det civila samhället.

- Vi har hittills utbildat över 250 deltagare, bland annat fysioterapeuter, pedagoger, kuratorer, personal inom socialförvaltningen, länsstyrelsen och museér, säger Kristina Eriksson från Clowner utan Gränser.

Det går bra att boka workshops löpande under året, dock främst under mars-april och oktober-november. Max 25 deltagare.

Mer om workshopen och anmälan.

Workshopen är kostnadsfri med stöd från Europeiska asyl-, migrations- och integrationsfonden.

Om Clowner utan Gränser

Uppdraget för Clowner utan Gränser är att möta barn i lust, lek och glädje. Sedan starten 1996 har de mött och skrattat tillsammans med nästan två miljoner barn. Runt om i världen påminns barn i flyktingläger, ungdomsfängelser, som lever på gatan och i andra utsatta miljöer, om att de är viktiga och att det finns någon utanför som ser dem. Clowner utan Gränser har arbetat för människor på flykt i Sverige sedan 2013.