Utbildningsprogram
Här kan du anmäla dig till utbildningar, lunchföreläsningar och nätverksträffar – digitala som fysiska. Inför varje höst och vår publicerar vi ett nytt program, som även fylls på under terminen.
Filtrera
Filtrering
Att barn och vuxna på flykt löper ökad risk för psykisk ohälsa är välkänt, men de exakta mekanismer som bidrar till det är fortfarande bristfälligt kartlagda.
Se mer
Övervikt hos barn och unga är ett växande problem – runt tio procent av alla i förskoleåldern är överviktiga idag och cirka två procent har utvecklat obesitas.
Se mer
Obesitas hos barn är ett ökande folkhälsoproblem – inte minst hos barn i socioekonomisk utsatthet eller med migrationsbakgrund. Enligt studier riskerar barn med obesitas också sämre munhälsa, som karies, erosion och tandköttsinflammation.
Se mer
En utbildning för dig som möter – eller kan komma att möta – asylsökande, flyktingar och migranter i ditt arbete. Vi fokuserar på transkulturell hälsa: Hur flykt och migration kan påverka hälsan – och vad det kan betyda för vårt kliniska arbete.
Se mer
Trots ett regeringsbeslut att stärka föräldrars tillgång till rättvist och jämlikt stöd finns det få tillgängliga evidensbaserade insatser – men kanske det är dags nu?
Se mer
Japan har länge haft förhållandevis höga suicidtal, men siffran har sjunkit markant över tid. Så hur arbetar man med suicidprevention i det japanska samhället?
Se mer
Den nya lagen (2025:170) reglerar regionens skyldighet att lämna uppgifter till de brottsbekämpande myndigheterna. Vad kan det innebära för barn och familjer som söker vård – och hur kan deras tillit till vården påverkas?
Se mer
Minoritetsstress är vardag för många människor som tillhör minoritetsgrupper. Stressen kan uppstå på grund av diskriminering, mikroaggressioner, avvikelse från normer och rädsla för att inte bli trodd eller förstådd.
Se mer
Välkommen till nätverket för dig som arbetar med hälsoundersökningar för asylsökande och flyktingar i Region Stockholm.
Se mer
För personer med autismspektrumtillstånd kan rätt diagnos göra stor skillnad. Tyvärr är dock förståelsen för hur autism kan yttra sig hos flickor och kvinnor ofta låg inom vården.
Se mer
1/2