Utbildning om tortyrskadade patienter

Var tredje asylsökande har varit utsatt för tortyr. De överlevande är brottsoffer med starka vårdrättigheter, till exempel rätten att få sina skador dokumenterade

Nu kan vi erbjuda två utbildningar om tortyrskadade patienter. De vänder sig till dig som arbetar inom psykiatrin eller andra vårdområden och som möter torterade personer.

Basutbildning

Utbildningen ger dig kunskap i de vanligaste tortyrmetodernas efterföljande psykologiska och kroppsliga skador för säkrare identifiering, diagnos och behandling. Röda Korsets behandlingscenter för krigsskadade och torterade i Malmö håller i föreläsningen.

Dessutom medverkar smärtläkaren Gunilla Brodda Jansen för att tala om PTSD, kronisk smärta och rehabilitering.

Anmälan

Tre dagars fördjupning

Läkare, psykolog och jurist från International Rehabilitation Council for Torture Victims Forensic Expert Group håller i fördjupningen om tortyrens psykologiska och kroppsliga konsekvenser, med fokus på skador vi ser hos patienter i Sverige. Du som deltar kommer att tränas i tortyrskadedokumentation av internationell standard.

Du behöver inte ha gått basutbildningen för att kunna delta i den här fördjupningen. Det finns dock endast 25 utbildningsplatser och psykologer och läkare har företräde. Vi kommer fördela antalet platser för att få en så god spridning över länet som möjligt. Efter avslutad utbildning får du ett certifikat.

Anmälan