Välkommen till ett nätverk för dig som arbetar på någon av regionens vårdcentraler som utför hälsoundersökningar för asylsökande och flyktingar i Region Stockholm.
Se mer
Möter du personer med migrationsbakgrund i sjukvården eller kommunen och vill stödja dem till bättre hälsa? Kursen ger dig fördjupad kunskap om transkulturell psykiatri och transkulturell hälsa.
Se mer
Lunchföreläsning: Trauma ur ett intersektionellt perspektiv – erfarenheter från psykiatrin i Kanada
Läs merTrauma kan drabba individer, grupper och samhällen på en rad sätt. Exempelvis kan man som individ vara med om en isolerad traumatisk händelse. För vissa grupper är det snarare många olika former av historiska orättvisor, generationella trauman och samhällelig utsatthet som vävs samman och växelspelar på ett sätt som kräver en bredare förståelse.
Se mer
Nätverket är ett forum för kuratorer och socionomer som möter migranter och flyktingar i sitt arbete. På vårens träff har vi fokus på patienters anhöriga.
Se mer
Förekomst och diagnostik av neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, som adhd och autism, diskuteras flitigt – i vården, i media och samhället i stort.
Se mer
Ett nätverk för dig som möter elever med migrationsbakgrund. Här får du möjlighet att diskutera aktuella frågor och dilemman med kollegor.
Se mer
Att barn och vuxna på flykt löper ökad risk för psykisk ohälsa är välkänt, men de exakta mekanismer som bidrar till det är fortfarande bristfälligt kartlagda.
Se mer
Övervikt hos barn och unga är ett växande problem – runt tio procent av alla i förskoleåldern är överviktiga idag och cirka två procent har utvecklat obesitas.
Se mer
Japan har länge haft förhållandevis höga suicidtal, men siffran har sjunkit markant över tid. Så hur arbetar man med suicidprevention i det japanska samhället?
Se mer
För personer med autismspektrumtillstånd kan rätt diagnos göra stor skillnad. Tyvärr är dock förståelsen för hur autism kan yttra sig hos flickor och kvinnor ofta låg inom vården.
Se mer
1/2