Förfrågan om hälsoinformation

Våra flerspråkiga hälsoinformatörer sprider information om covid-19, vaccin och vaccinering mot covid-19. De utför sitt arbete i samverkan med bland annat kommuner, stadsdelar, föreningar, trossamfund och vårdcentraler.

De kan engageras till aktiviteter som syftar till att minska smittspridning av covid-19 eller och för att informationsspridning om vaccin mot covid-19. Hälsoinformationen går att få på över tjugo olika språk, inklusive teckenspråk

 

Via formuläret nedan lämnar du önskemål om hälsoinformation till ett event eller möte som du anordnar. Transkulturellt Centrum arrangerar inte informatörernas aktiviteter men försöker i möjligaste mån bidra med deras kunskaper i externa uppdrag.

Vi behöver din förfrågan senast en vecka (gärna tidigare) före den aktivitet du önskar genomföra. Viktigt att känna till är att hälsoinformatörerna inte är försäkrade, de ska därmed inte bära tungt eller likande. Om en bokad informatör blir sjuk eller behöver lämna återbud med kort varsel kan vi tyvärr inte garantera en ersättare.