Vi söker en specialistsjuksköterska

Är du intresserad av att arbeta med asylsökande och nyanlända barn och ungdomar? Trivs du i en utbildande och konsulterande roll och vill bidra till ökad kunskap om migrationsfrågor? Kom och jobba med oss!

Transkulturellt Centrum är ett kunskapscentrum inom Region Stockholm med uppdrag att stärka sjukvårdspersonalens kunskaper i transkulturella frågor. Centret arbetar bland annat med utbildning och information, handledning, konsultation och samordning kring hälsa och migrationsfrågor. Centret är en resurs för samtliga verksamheter som har avtal med Region Stockholm. Transkulturellt centrum arbetar även med hälsokommunikation för att främja hälsa och förebygga ohälsa bland nyanlända och personer med bristande kunskaper i svenska språket. Dessutom erbjuder centret ett kultur- och språkanpassat stöd för att förebygga övervikt och fetma hos barn.

Tjänsten har ett fokus på barn- och ungdomar i en migrationssituation.

Arbetsuppgifter:

I arbetsuppgifterna ingår att tillsammans med kollegor utveckla och medverka i centrets utbildningsprogram och nätverksarbete, samverka med Barnhälsovården och Elevhälsan samt kommuner kring asylsökande- papperslösa-  samt nyanlända barn och ungdomar. I arbetet ingår även att vara ett konsultationsstöd till personal inom Barnhälsovården och Elevhälsan. För att underlätta BVC:s kontakter med asylsökande förskolebarn vara en kontaktlänk mellan Migrationsverket och BVC.

Arbetet på centret innebär såväl självständigt arbete som samarbete i arbetsgrupper och team.

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Sysselsättningsgrad enligt överenskommelse, mellan 70-100%.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning inom barn och ungdom, distriktssköterska eller skolsköterska och har klinisk erfarenhet av arbete inom BVC och/eller Elevhälsa med asylsökande, papperslösa och nyanlända barn. Pedagogisk erfarenhet och erfarenhet av utvecklingsarbete är meriterande

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, förmåga att kunna arbeta självständigt och att samarbeta i olika grupper och sammanhang.

Information om tjänsten lämnas av:

Sektionschef Sofie Bäärnhielm,

tel: 08-123 486 79

Sjuksköterska Ann Johansson Olsson,

tel: 08-123 486 76

Fackliga företrädare Lena Elfström,

tel: 08-123 404 92

Övrig information:

Vi tillämpar registerkontroll innan beslut om.

Välkommen in med din ansökan!